Priviri spre alte zări mai calde

ebook Scenariul unei posibile aventuri din anii '70.

By Tudor Porumb

cover image of Priviri spre alte zări mai calde

Sign up to save your library

With an OverDrive account, you can save your favorite libraries for at-a-glance information about availability. Find out more about OverDrive accounts.

   Not today
Libby_app_icon.svg

Find this title in Libby, the library reading app by OverDrive.

app-store-button-en.svg play-store-badge-en.svg
LibbyDevices.png

Search for a digital library with this title

Title found at these libraries:

Loading...

Autorii creionează în acest roman de dragoste și social evoluția unei perechi de studenți, el, la conservator, ea la filologie, în epoca romantică și aventuroasă a anilor '70, în care viața îi obliga să navigheze între aberațiile comunismului Ceaușist și chemările vârstei. Regimul prevăzuse ca navele lor să nu cunoască alt orizont decât granițele țării. Dar fructul oprit, Occidentul, prin micile lui simboluri, jeans, muzica pop, sprayurile de la "shop", lucra asupra lor ca un miraj.

Dar și Occidentul anilor '70, epoca "hippy" experimenta. Se ridicaseră taboo-uri, dragostea a devenit o distracție fără reguli, tineretul își cerea o voce în istorie... Eroii romanului au avut norocul să ajungă, separat, în Vest. S-au căutat, traversând două continente, s-au regăsit...

Iată o odisee care a pornit de la un singur vers de Cincinat, rostit la malul mării de la Costinești, "Privești spre alte țări mai calde...", în epoca în care visul despre alte zări era interzis.

Nu putem știi dacă romanul face apologia Vestului în detrimentul Estului, sau invers, până nu îl citim. Oare s-au reîntors eroii în țară și dacă da, cum au fost primiți? Conform autorilor, eroii acestui "posibil scenariu" sunt fictivi, dar faptele, preluate de la mai multe persoane, au fost reale și că, dintr-o ambiție, majoritatea dialogurilor din carte au fost rostite cu adevărat...

Concepută ca un divertisment antrenant, cartea a fost scrisă din datoria de a nu lăsa să se șteargă din memorie o epocă, pentru folosul celor ce au trăit-o, dar mai ales pentru instruirea tinerilor de astăzi.

Priviri spre alte zări mai calde